Dinner

Les Hors – d’oeuvre

           PÂTÉ MAISON ET CORNICHONS, SAUCE CUMBERLAND    13.50 
Pâté maison with gherkins, rosehip Cumberland sauce and rosehip salt

  CONFIT DE CANARD À LA ROQUETTE ET POMMES “SARLAT”    14.50    
Duck leg confit with arugula and “Sarlat” potatoes

CARPACCIO DE COQUILLES ST. JACQUES     16.50
Scallop carpaccio with sundried tomatoes and citrus zest, black lava salt

 TARTARE DE THON Á L’ORANGE ET AVOCAT     16.50
Tuna tartare with orange and avocado

SAUMON FUMĖ ET CONDIMENTS    14.50
Smoked salmon with Bermuda onion, capers and Carpineto olive oil

 *****

FOIE GRAS SAUTÉ AVEC DES HUÎTRES CHAMPIGNONS ET PORT   19.50
Sautéed foie gras with oysters mushrooms and Port wine

ESCARGOTS BRAISÉ AU VIN ROUGE, GLACÉS AVEC BRIE   16.50 
Braised escargots with red wine, herbs and bacon, glazed with Brie cheese

 GAMBAS SAUTÉS AVEC UNE TARTLETTE PROVENÇALE    16.50
Sautéed prawns with a provençale inspired tartlette

 CALAMARS FRITS ET POMMES DE TERRE INCAS   16.50
Fried calamari rings with Inca potatoes and cumin spiced yoghurt

 

 

Les Potages

 

POTAGE DU JOUR   7.50
Soup of the day

BISQUE LA CHAUMIÈRE    9.00
La Chaumière lobster bisque

CONSOMMÉ DE BOEUF ET VENAISON “ALBION”      8.50
Beef and venison consommé with asparagus and truffle

 

                                                                         

Les Salades

 

 TOMATES “HOTCHKISS” ET MOZZARELLA DE BUFFLE    16.50    
Hotchkiss tomatoes with buffalo mozzarella, basil and Carpineto olive oil

  LAITUE, COURGE MARINÉ ET FROMAGE DE CHÈVRE   15.50
Butter lettuce leaves with marinated squash and herbed goat cheese

ÉVENTAIL D’AVOCAT, CONCOMBRE ET TOMATES     16.50 
Avocado fan with cucumber and cocktail tomatoes, white balsamic vinaigrette

FEUILLES D’ÉPINARDS AUX CANNEBERGES, PÉCANS
ET PARMESAN CROQUANTS  13.50
Spinach leaves with cranberries, pecans and Parmesan crisps

 

 

Les Poissons

 

FILET DE SAUMON ET LENTILLES, BEURRE PINOT NOIR   34.50
Salmon filet with red lentils, thyme and bacon, Pinot Noir butter  

FILET DE BAR CROUSTILLANT AVEC UNE ÉMULSION
D’AGRUMES, SOJA ET PIMENT DOUX   36.00
Crisp skin striped sea bass filet with citrus, soy and sweet chili emulsion  

CABILLAUD RÔTI DANS UNE CROÛTE DE PESTO ET TOMATE   34.50
Baked sablefish with pesto and a tomato crust, beurre blanc

  SAINT-JACQUES ET GAMBAS SAUTÉES     34.50
Sautéed scallops and prawns with sundried tomato

QUEUES DE SCAMPIS RÔTIS AU FENOUIL ET POIVRE ROSE     38.00
Baked scampi tails with fennel and pink peppercorn

 

 

Les Entrées

 

CHEF’S DAILY SPECIALS

MAGRET DE CANARD“NOBLE FARM” RÔTI AU THYM ET MIEL     38.50
Roasted “Noble Farm” duck breast with thyme and honey, red wine sauce

ENTRECÔTE DE BISON     39.95
Bison entrecote with chestnut tartelette and cranberry jus

FILET DE VEAU SAUTÉ AU FOIE GRAS ET PORT     39.50
Sautéed veal filet with foie gras and Port wine 

RIS DE VEAU SAISI Á LA SAUCE TRUFFE    36.50
Veal sweetbreads with braised Belgian endive and truffle sauce

CARRÉ D’AGNEAU À LA PROVENÇALE     39.50
Rack of Alberta lamb à la provençale

FILET DE BOEUF DE L’ALBERTA, SAUCE BÉARNAISE   39.50
Filet of Alberta beef, Béarnaise sauce

CHÂTEAUBRIAND BOUQUETIÈRE (Pour deux)     79.50    
Served with Béarnaise sauce and fresh vegetables (For two)

 

Carpineto Extra Virgin Olive Oil.  Cold pressed the traditional way.

Specially selected by La Chaumière Restaurant

 Package of 3x500ml bottles. $48.00

 

 

Les Desserts

 

SELECTION DE FROMAGE     13.50  
Selection of fine cheese

DESSERT DU JOUR
Dessert of the day

CRÈME BRÛLÉE    12.50

 SOUFFLÉ AU GRAND MARNIER (Pour deux)    20.00
(Allow 30 minutes for preparation, preferably order with your meal)

   FRAISES FLAMBÉES MAISON (For two)    20.00

TRIO DE CRÈME GLACÉE ET SORBET MAISON     12.50   
Trio of home-made ice cream and sherbet

VACHERIN GLACÉ AUX FRUITS ET NOIX DE MACADAMIA     13.50
Vacherin glacé with raspberry, mango and macadamia nuts

CHAUD-FROID DE CHOCOLAT BLANC    13.50
White chocolate soup with a raspberry bombe

FONDANT AU CHOCOLAT ET CRÈME GLACÉE VANILLE    13.50
Seven minute soft chocolate cake with vanilla ice cream

FRUITS MARINÉS AU GRAND MARNIER     11.50
Fresh fruit marinated in Grand Marnier

CARPACCIO D’ANANAS, SORBET À LA FRAMBOISE     12.50
Pineapple carpaccio with raspberry sorbet and honey citrus sauce


Drinks


Cappuccino     3.75
Coffee, Tea or Herbal Tea     3.50
Espresso     3.50
Spanish Coffee     7.50
Irish Coffee     7.50

 

Liquor List


Aperitifs – 2oz     7.00
Sherry – 2oz     7.00
Cocktails – 1oz     8.00
Gin, Vodka, Rum – 1oz     6.00 - 8.00
Scotch, Rye, Bourbon Whiskies – 1oz     7.00 - 8.00
Scotch Single Malt - Price according to vintage – 1oz     8.00 - 28.00

Canadian Beer     6.50
Imported Beer     8.50
Premium Beer     6.50

Port – 2oz     8.00

Port - Price according to vintage – 2oz
Taylor Tawny, 10 years old – 2oz     11.00
Taylor Tawny, 20 years old – 2oz     15.00
Taylor Tawny, 30 years old – 2oz     22.00
Taylor Tawny, 40 years old – 2oz     28.00
Liqueurs – 1oz     6.00
Liqueurs Premium – 1oz     6.50
Eaux-de-vie – 1oz     10.00- 15.00   
Cognac, Armagnac VSOP – 1oz     9.00
Cognac XO – 1oz     15.00
Martell Cordon Bleu – 1oz     19.00
Armagnac XO – 1oz     14.00

Armagnac Castarede - Price according to vintage – 1oz

 

Non-Alcohalic Drinks

Soft Drinks     2.50
Evian 750ml     6.75
San Pellegrino 750ml     6.75
Perrier 750 ml     6.75

La Chaumière Restaurant 139 - 17th Avenue S.W. Calgary, Alberta - Phone: (403) 228 5690

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