Dinner

Les Hors – d’oeuvre

                    PÂTÉ MAISON, SAUCE DE ROSEAUX     15.50 
Pâté maison with rosehip sauce

  CONFIT DE CANARD ET POMMES DE TERRE “SARLAT”    15.75    
Duck leg confit with “Sarlat” potatoes

CARPACCIO DE BOEUF     16.50
Beef carpaccio with flaked Parmesan, capers and arugola  

 TARTARE DE THON AVEC AVOCAT     17.50
Tuna tartare with avocado

SAUMON FUMĖ ET CONDIMENTS    16.95
Smoked salmon with traditional condiments

 *****

FOIE GRAS SAUTÉ AU PORT RÉDUIT ET CONFITURE DE FIGUES  21.50
Sautéed foie gras with reduced Port and fig confiture

ESCARGOTS BRAISÉ AU VIN BLANC ET HERBES   17.50 
Braised escargots in white wine and herbs with crisp polenta  

 GAMBAS ENVELOPPÉES DANS PROSCIUTTO    18.00
Prawns wrapped in prosciutto, wilted spinach and orange butter, pink peppercorn

 CHAMPIGNON PORTOBELLO ET COQUILLES SAINT-JACQUES   19.25
Portabello mushroom and scallop tian

 

Les Potages

POTAGE DU JOUR   9.00
Soup of the day

BISQUE LA CHAUMIÈRE    10.50
La Chaumière lobster bisque

CONSOMMÉ DE BOEUF AVEC RAVIOLIS AU FOIE GRAS      9.00
Beef consommé with foie gras ravioli

 

                                                                         

Les Salades

  TOMATES MÛRES AVEC BURRATA DE BOUFFLE   16.50
 Vine ripe tomatoes with buffalo burrata

  LAITUE, COEUR DE PALMIER ET NOIX DE COCO   15.50
Butter lettuce leaves with heart of palm, coconut, citrus vinaigrette

AVOCAT AVEC ÉPINARDS, VINAIGRETTE AU CURRY     16.50
Avocado with spinach, light curry dressing

BOUQUET DE SALADE VERTE, VINAIGRETTE AU TRUFFE   9.75
Mixed green bouquet, truffle dressing

 

 

Les Poissons

SAUMON ET GAMBAS SAUTÉ, BEURRE AUX PISTACHES ET HERBES   34.95
Sautéed salmon with prawns and pistachio herb butter

BAR DU CHILI AVEC BEURRE AU BASILIC ET TOMATES SÉCHES 46.00
Chilean seabass with basil and sundried tomato butter

CABILLAUD FUMÉ AVEC CITRON, OEUF ET CÂPRES   39.50
Smoked sablefish with lemon, egg and capers

  RAGOǙT DE GAMBAS ET COQUILLES SAINT-JACQUES     39.50
Prawn and scallop ragout with Pernod vegetable risotto


 

Les Entrées

CHEF’S DAILY SPECIALS

MAGRET DE CANARD RÔTI Á LA FAÇON CHINOISE     40.00
Roasted duck breast with Chinese five spices and plum sauce

ENTRECÔTE DE BISON, SAUCE MADAGASCAR     42.00
Peppered and seared bison entrecote, Madagascar sauce

MÉDAILLON DE VEAU SAUTÉ AU FOIE GRAS ET PORT     41.00
Sautéed veal medallion with foie gras and reduced Port   

RIS DE VEAU ET ROGNON FRICASSÉE    36.95
Veal sweetbread and kidney fricassée

CARRÉ D’AGNEAU À LA PROVENÇALE     44.00
Rack of Alberta “Driview Farms” lamb à la Provençale

FILET DE BOEUF DE L’ALBERTA “WAGYU”, SAUCE BÉARNAISE   48.00
Filet of Alberta beef “Wagyu”, Béarnaise sauce

CHÂTEAUBRIAND BOUQUETIÈRE (Pour deux)     90.00    
Served with Béarnaise sauce and fresh vegetables (For two)

Carpineto Extra Virgin Olive Oil.  Cold pressed the traditional way.
Specially selected by La Chaumière Restaurant
1x500ml Bottle $17.50

 

 

Les Desserts

SELECTION DE FROMAGE     13.50    
Selection of fine cheese

DESSERT DU JOUR
Dessert of the day

CRÈME BRÛLÉE    12.00

 SOUFFLÉ AU GRAND MARNIER (Pour deux)    26.00
(Allow 30 minutes for preparation, preferably order with your meal)

FRAISES FLAMBÉES MAISON (For two)    22.00

TRIO DE CRÈME GLACÉE ET SORBET MAISON     12.50   
Trio of home-made ice cream and sherbet

VACHERIN AU CARAMEL SALÉ       12.00
Salted caramel vacherin

CHAUD-FROID DE CHOCOLAT BLANC   13.00
White chocolate soup with a raspberry bombe

FONDANT AU CHOCOLAT ET CRÈME GLACÉE VANILLE    13.50
Seven minute soft chocolate cake with vanilla ice cream

FRUITS MARINÉS AU GRAND MARNIER     12.75
Fresh fruit marinated in Grand Marnier

CARPACCIO D’ANANAS, SORBET Á LA FRAMBOISE     12.50
Golden pineapple carpaccio with mint and raspberry sorbet  


Drinks
Cappuccino     3.75
Coffee, Tea or Herbal Tea     3.50
Espresso     3.50
Spanish Coffee     7.50
Irish Coffee     7.50

 

Liquor List
Aperitifs – 2oz     8.00
Sherry – 2oz     8.00
Cocktails – 1oz     8.00
Gin, Vodka, Rum – 1oz     8.00
Scotch, Rye, Bourbon Whiskies – 1oz     8.00
Scotch Single Malt - Price according to vintage – 1oz     8.00 - 28.00

Canadian Beer     7.00
Imported Beer     8.50
Premium Beer     7.50

Port – 2oz     8.00

Port - Price according to vintage – 2oz
Taylor Tawny, 10 years old – 2oz     11.00
Taylor Tawny, 20 years old – 2oz     15.00
Taylor Tawny, 30 years old – 2oz     22.00
Taylor Tawny, 40 years old – 2oz     28.00
Liqueurs – 1oz     7.00
Liqueurs Premium – 1oz     7.00
Eaux-de-vie – 1oz     10.00- 15.00   
Cognac, Armagnac VSOP – 1oz     9.00
Cognac XO – 1oz     15.00
Martell Cordon Bleu – 1oz     19.00
Armagnac XO – 1oz     14.00

Armagnac Castarede - Price according to vintage – 1oz

 

Non-Alcohalic Drinks

Soft Drinks     2.50
Evian 750ml     6.75
San Pellegrino 750ml     6.75
Perrier 750 ml     6.75

La Chaumière Restaurant 139 - 17th Avenue S.W. Calgary, Alberta - Phone: (403)-228-5690

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